Functioneel fitness

SPIEROPBOUWEND, VETVERBRANDEND WONDERMIDDEL

Hoge intensiteit interval training (HIIT) is de meest intensieve vorm van interval training waarbij zware sessies met extreme inspanning afgewisseld worden met korte periodes van lage inspanning. HIIT maakt je niet alleen slanker, het verbetert ook je uithoudingsvermogen. HIIT vergroot de maximale hoeveelheid zuurstof dat wordt getransporteerd naar je spieren bij lichamelijke inspanning.

Het voordeel van een anaerobe training zoals HIIT is dat korte periode van lage en hoge intensiteit met elkaar worden afgewisseld. Hierdoor worden je spieren aan het werk gezet en blijft je spiermassa behouden. High intensity training verhoogt de metabolisme. Dit is ideaal als je een effectieve en simpele manier zoekt om te cutten en vet wilt verbranden.

Als laatste is dit juist dé manier om je hart gezond te houden. Met interval training verhoog je jouw hartslag. Door zware sessies af te wisselen met korte momenten van lage inspanning, zorg je ervoor dat je hart niet kan wennen aan het tempo.

Kom kennismaken met Riverland

Ben jij ook benieuwd naar onze gym met verenigingsgevoel? Of hoe onze high intensity workouts jou weer in shape krijgen en fitter laten voelen? Neem vrijblijvend contact met ons op en dan nodigen we je graag uit voor een proeftraining!

Afspraak maken