fbpx

Functioneel fitness

aan de slag met compound oefeningen

Functioneel trainen is tegenwoordig de nieuwe hippe trainingsmethode die snel tot resultaten leiden en ook nog eens het dagelijks bewegen verbeterd. Het vergroot de beweeglijkheid van het lichaam, vergroot de kracht tussen spieren en je traint het lichaam op natuurlijke wijze met behulp van compound oefeningen.

Compound oefeningen belasten meerdere spiergroepen tegelijk, waar isolatie oefeningen slechts één spiergroep tegelijk trainen. Met compound oefeningen train je dus niet alleen de spier waar de oefening op is gericht, maar pak je er direct en indirect nog allerlei (stabiliserende) spieren bij. Krachttraining met compound oefeningen zorgt voor meer spierweefsel, wat weer zorgt voor meer energieverbruik in rust en krachttraining zorgt tevens voor de ontwikkeling van EPOC (excess post-exercise oxygen consumption) ook wel de zogenaamde “afterburn” genoemd. Tot slot word je met compound oefeningen een stuk sterker. Doordat je vaak oefeningen doet waar je niet alleen de spieren traint maar ook je coordinatie en je pezen neemt de algemene kracht toe.

 

Kom kennismaken met Riverland

Een nette industriële gym met verenigingsgevoel. High intensity workouts, fitness in een crossfit gym en personal training/coaching. Neem vrijblijvend contact met ons en kom proeftrainen!