fbpx

BREAKDANCE IN NIJMEGEN

Breakdance: wil je ook je eigen moves bedenken en je eigen stijl ontwikkelen? Kom langs en leer de tofste bewegingen van nationale en internationale kampioenen.

10 gratis lessen

The floor is yours

Voor kinderen vanaf 6 jaar begint er 23 september een nieuwe Breaking groep, waaraan jullie gratis mee kunnen doen.

Riverland en “The Floor Is Yours” geven kinderen de kans te dansen en deel uit te maken van een groep. Het dansproject wordt twee keer per jaar door het hele land georganiseerd, mede mogelijk gemaakt door het Jeugdfonds Sport & Cultuur, Mad Skills en de Nederlandse Breaking League.

Dit jaar doet Riverland Healthcentre dus ook mee, om te strijden namens Nijmegen.

Breakdance wedstrijd The Floor is Yours 2019

De lessen worden gegeven door bekende danscoaches uit de urban dance scene. Als afsluiting wordt er een City vs City battle georganiseerd op 18 november 2023, waar de kinderen hun aangeleerde skills laten zien.

Breaking (in de volksmond breakdance) mag zich vanaf de Olympische Spelen van 2024 in Parijs definitief een olympische sport noemen.

Breakdance lessen: 

Op de dansvloer noemen we het breaking, maar in de volksmond staat deze stijl beter bekend als breakdance. Deze acrobatische dansstijl is onlosmakelijk verbonden met hip-hop, die in de jaren ‘70 in de achterstandswijken van New York ontstond. Breaking is ook al een tijdje groot in Nederland.

Je kunt in Nijmegen bij Riverland Healthcentre terecht voor breakdancing-lessen van ervaren en getalenteerde bboys en bgirls.

Wat is Breakdance?

Breakdance is een stijl die wordt gedanst op hip-hopmuziek. Deze energieke, ritmische rapmuziek leent zich prima voor breakdance battles, waarbij dansers elkaar uitdagen. Het is de bedoeling om daarbij zo origineel mogelijk te zijn. Je ziet in de praktijk dan ook veel moves uit andere disciplines, waaronder capoeira en Oosterse vechtsporten. Ook halen breakdancers veel inspiratie uit de groove soul en funk van James Brown.

In de praktijk zie je dat breakdancers maximaal gebruik maken van hun lichaam. Ze dansen op hun handen, voeren headspins uit en doen dingen die je niet voor mogelijk hield. Bij Riverland Healthcentre in Nijmegen is jong en oud welkom om te leren breakdancen.

WAT IS BREAKDANCE

De voordelen van Breakdance:

Samen aan uitdagende bewegingen werken is leuk en leerzaam, maar er kleven nog veel meer voordelen aan breaking. Je wordt er op allerlei manieren een beter persoon van. Dat maakt het voor alle leeftijden een geschikte activiteit.

Je leert je lichaam beheersen

Breakdance is een enorm fysieke bezigheid. Je bouwt ermee aan je kracht en je uithoudingsvermogen. Ook je coördinatie krijgt een stevige workout. Zo leer je de handstand op verschillende manieren, maak je kennis met de uprock en de toprock, experimenteer je met windmills en andere interessante figuren.

Je leert dat je uniek bent

Als breakdancer dans je in je eentje, al is het natuurlijk goed mogelijk om synchroon te dansen. Op die manier leer je klassikaal de eerste moves, waardoor ze goed blijven hangen. Het geeft enorm veel voldoening wanneer je wordt toegejuicht en er voor je wordt geapplaudisseerd omdat jij originele bewegingen over de beat hebt gelegd.

De voordelen van Breakdance

Een boost voor je zelfvertrouwen

Bij de breakdance-lessen maak je moves die je voorheen alleen uit videoclips kende. Je beseft waar je allemaal toe in staat bent als je maar tijd en aandacht in iets steekt. Je zelfvertrouwen groeit daardoor en dat is op elke leeftijd een welkome upgrade.

Je spreekt je creativiteit aan

In een breakdance battle wil je zo origineel mogelijk zijn. Dat betekent dat je jouw creativiteit de vrije loop mag laten gaan. Je leert om te anticiperen, snel te denken, en slimme oplossingen te zoeken. De snellere verbindingen die hierdoor in je hersenen worden gelegd, komen je ook in het dagelijks leven goed van pas.

Waarom breakdancen bij Riverland?

Riverland Healthcentre is allereerst een heel erg mooi sportcentrum. De grote hallen van de oude fabriek in de Biezen, waarin onze crossover gym is gevestigd, ademen sfeer en historie.  Deze sfeer past perfect bij een dansstijl die tussen voormalige pakhuizen, in smalle steegjes in New York werd ontwikkeld. Je vindt ons op een kort fietsritje van het centrum en parkeren is hier makkelijk. Geen gedoe, dus, maar gewoon lekker breaken.

Bekijk hier de prijzen van breakdancen en andere activiteiten, die je trouwens naar hartelust met elkaar kunt combineren.

Waarom breakdancen bij Riverland

DE Docenten

breakdance instructrice

Marina alias Bgirl Mess

breakdance instructeur

Daryl

groepsles breakdancing

Yolo

Onze breakers

TheFloorIsYours
Korte impressie van wat je bij ons kunt verwachten. Mede mogelijk gemaakt door het Jeugdfonds Sport & Cultuur, Mad Skills en de Nederlandse Breaking League. 

Nijmeegse sportgala break demo
Een korte compilatie van onze breakers die gevraagd zijn voor een demonstratie bij de jaarlijkse Nijmeegse sportgala in Jan Massinkhal. 

DE LESSEN bij riverland dance academy

Dinsdag
17:00-18:00 kinderen gevorderden

18:45-19:45 volwassenen / gevorderden

20:30 vrij trainen

Vrijdag
19:30-20:30 volwassenen/gevorderden

20:30 vrij training 

Zaterdag
10:30 – 11:30 kinderen beginners

11:45 – 12:30 kinderen gevorderden

Probeer breakdance gratis uit

Het ziet er zo lastig uit, dat breakdancen. Geen wonder dat je nog je bedenkingen hebt. Dus waarom probeer je breaking niet gewoon een keertje? Kom gratis en vrijblijvend langs voor een breakdance-les. Je leert meteen al enkele simpele moves, waar je de rest van je leven indruk mee maakt. Schrijf je hier in voor een breakdance-proefles.

Afspraak maken om te Breakdancen

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Zodat de trainer zo spoeding mogelijk contact met je kan opnemen voor een proefles.
Bij welke les wil je aansluiten?
Je ontvangt een bevestiging per mail. Wij plannen je in bij de les op de dag die jouw voorkeur heeft. Mocht deze al vol zitten, dan nemen wij contact met je op om een geschikte datum te plannen. Mocht je vandaag een les willen volgen? Bel dan naar: 0857430429
DD slash MM slash JJJJ
The Floor is Yours
Vanaf zaterdag 23 september om 10:30 bij Riverland Healthcentre, De Biezen 1 in Nijmegen
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

opgeven voor een les

Reviews klanten

Teun RemyTeun Remy
20:13 28 Jul 22
I am very happy to be sporting at Riverland. They distinguish themselves from the average gym in Nijmegen because of their offer and the pleasant atmosphere. It is clear how much they value a sense of community.
Jawdat Abo AishJawdat Abo Aish
19:43 12 May 22
Very special gym, I love it ❤️
Makz KüstersMakz Küsters
20:23 10 Feb 22
The best!
Wonu OwoadeWonu Owoade
09:20 20 Jun 21
An amazing gym with really great Zumba lessons! They are professional, supportive and want you to achieve the best for your fitness goals. I recommend it for all those who wish to stay fit and get healthy!
Adnan AlomushAdnan Alomush
18:12 06 Apr 21
I have been to so far and highly recommended if you really want to work with your body.very friendly and professional staff, excellent support - both during the training to go, and a very nice relaxed atmosphere on the floor. Skilled trainers who know what they are doing and deliver good custom work.For me this is the first time I go to a gym and am very satisfied! The gym has a nice atmosphere and the space is pleasant. space is large and there is always present a trainer, trainers also have space to give you tips and technical guidance if they see that you can improve something. All in all I think I had a better first gym I can choose!Adnan Al Shbeal
Teun RemyTeun Remy
20:13 28 Jul 22
Ik ben erg blij dat ik bij Riverland sport. Ze onderscheiden zich van de gemiddelde sportschool in Nijmegen door hun aanbod en de prettige sfeer. Het is duidelijk hoeveel waarde ze hechten aan een community gevoel.
Lotje van UhmLotje van Uhm
14:54 31 Mar 22
Goede plek om te sporten. Divers aanbod. Ik ben met name naar de baby & fit geweest wat een hele fijne manier is om weer te starten na de bevalling. Met je kindje op het speelkleed of in de draagzak kun je een nog een hoop doen, gezellig samen met andere mama's. Hele betrokken begeleiding, echt een aanrader.
Nina FernandoNina Fernando
07:29 16 Oct 21
De eigenaren van Riverland hebben oog voor persoonsgerichte dienstverlening. Zij zijn vooruitstrevend, ik kijk uit naar de samenwerking!
Sjors HermansSjors Hermans
18:34 24 May 21
Goede gym met betrokken personeel!
JurrienJurrien
17:08 28 Apr 21
Goede Gym met fijne begeleiding. Persoonlijk contact met de werknemers is top en zorgt voor goede motivatie. De gym biedt ook veel extra trainingen aan.
Fijne gym waar de trainers je kennen en persoonlijke tips geven. Gevarieerd aanbod van fanatieke groepslessen. Verenigingssfeertje!
js_loader

Industriële sportschool IN DE BIEZEN

Crossfit gym waar je kan fitnessen en high intensity workouts kan volgen zoals onze zaktraining, spartan workout en kickboksen.

×