fbpx

Fysio: manuele therapie bij sportblessures

Fysio in Nijmegen – Delsink werkt samen met ons. Robbin Delsink komt twee middagen in de week bij ons langs en kan je met o.a. manuele therapie behandelen.

Fysio in Nijmegen

We hebben maar één lichaam en moeten daar dus goed voor zorgen. Door te fitnessen of aan onze groepslessen mee te doen, hou jij je spieren en gewrichten in vorm. Maar wanneer je een blessure hebt, kan het juist riskant zijn om in hetzelfde ritme door te sporten. Een fysio kan in zo’n geval helpen. Sterker nog, veel topsporters komen wekelijks of soms zelfs dagelijks bij de fysio. Deze specialist zorgt ervoor dat de atleten zich correct bewegen om zo sneller te kunnen herstellen.

Een fysiotherapeut is niet alleen voor professionele voetballers of tennissers bedoeld. Iedereen heeft vroeg of laat wel eens behoefte aan bewegingsadvies of oefeningen op maat. Vooral wie lichaamsbeweging en gezondheid zo serieus neemt als jij. Daarom kun je bij Riverland Healthcentre in Nijmegen nu ook afspreken met een fysio. Meteen na je training of vlak ervoor. Of gewoon wanneer het je maar het beste uitkomt.

Afspraak maken? Klik hier.

Fysio in Nijmegen
Waarom fysio

Waarom fysio?

Een fysiotherapeut optimaliseert bewegingen en stimuleert gezond bewegingsgedrag. Daarbij wordt rekening gehouden met de mogelijkheden, beperkingen, wensen en situatie van de patiënt. Een tijdig bezoek aan de fysio kan voorkomen dat klachten verergeren en uitmonden in een medische behandeling – een operatie, bijvoorbeeld.

Daartoe heeft de fysiotherapeut allerlei gereedschappen tot zijn beschikking: een grondige kennis van het bewegingsapparaat, een netwerk van ervaren collega’s en allerlei hulpmiddelen waarmee spieren worden getraind, zenuwen uit pijnlijke posities worden bevrijd en botten worden versterkt. Tot die hulpmiddelen behoren ook massages.

Onze fysio luistert aandachtig naar je, vraagt door, stelt een diagnose en komt vervolgens met een behandelplan. Voor sommigen betekent het dat ze al na één behandeling klaar zijn. Anderen krijgen gericht ‘huiswerk’ mee in de vorm van oefeningen, en komen regelmatig terug voor een nieuwe behandeling.

Wat zijn de voordelen van de fysio?

Een fysio ziet dingen die jij niet ziet. Hij ontdekt wat je levensstijl is en welke lichaamshoudingen je daarbij aanneemt. Soms ontdekt hij verbanden tussen klachten die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hadden. Zo sla je twee vliegen in één klap.

De fysiotherapeut kan sportblessures heel gericht behandelen. Hij geeft je tips over het hervatten van je training of het aanpassen van je trainingsschema’s. Ook kan hij een tijdschatting geven van wanneer je weer helemaal de oude bent.

Een behandeling van de fysio kan ervoor zorgen dat klachten verminderen of verdwijnen en dat je in een later stadium geen fortuin aan medische behandelingen betaalt. Over behandelingen gesproken: als de fysio ziet dat hij je niet voldoende kan oplappen, verwijst hij je door naar een ander medisch specialist.

Wat zijn de voordelen van de fysio

Manuele therapie

Onze fysio is gespecialiseerd in manuele therapie (Maitland-concept). Deze specialisatie verleent extra aandacht aan de gewrichten en aan de wervelkolom. Er wordt uiteraard ook naar de rest van de lichamelijke keten gekeken, met het oog op een holistische aanpak. Zo is het effect van de behandeling groter.
Onze fysio, Robbin Delsink van Fysio Delsink , maak bij zijn behandelingen gebruik van mobilisaties en manipulaties. Die dempen de pijn, vergroten de beweeglijkheid en verbeteren de stabiliteit van het gewricht. Dit vult Robbin aan met gerichte oefentherapie. Het zenuwstelsel kalmeert daardoor en dat kan de klachten snel verlichten.
Manuele therapie

Wil jij onze Fysio proberen?

Graag kennismaken met ons Fysio concept in Nijmegen? Kom dan langs en maak kennis met Riverland. Of je nu een beginner bent of al jarenlang traint, bij ons voel je je meteen thuis. Kom eens langs voor een gratis kennismaking!

Afspraak maken Fysio

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Zodat de fysiotherapeut direct contact met je kan opnemen voor een afspraak.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat zijn de prijzen van de fysio?

Riverland Healthcenter werkt samen met Fysio Delsink in Nijmegen. De prijzen van deze fysio zijn als volgt:

 

  • Intake, screening, onderzoek en start behandeling € 90,–
  • Fysio/manuele behandeling (30 min.) € 40,–
  • Fysio/manuele behandeling aan huis (30 min.) € 50,–
  • Niet-nagekomen afspraak (met afmelding) € 25,–
  • Niet-nagekomen afspraak (zonder afmelding) € 40,–
  • Verslaglegging aan derden € 65,–
Wat zijn de prijzen van de fysio

Reviews klanten

Hoe wordt fysiotherapie vergoed?

In zijn 10 jaar in loondienst heeft Robbin gezien wat voor invloed de zorgverzekeraars kunnen hebben op de lengte van een behandeltraject en dus de kwaliteit van de behandeling. Dat moet anders kunnen, dacht hij, en daarom begon hij voor zichzelf.
Robbin heeft daarom ook geen contracten met zorgverzekeraars afgesloten. Hij vindt dat je zelf de regisseur moet zijn van jouw zorgtraject. Dat je zelf moet kunnen kiezen voor de zorgprofessionals die bij jou passen. Wij van Riverland ondersteunen die visie en werken daarom graag met Robbin samen.
Dat betekent dat jij in principe alleen de behandeling vergoed krijgt als je een aanvullende zorgverzekering hebt. Hoeveel je vergoed krijgt, hangt af van de polisvoorwaarden. Heb je een chronische machtiging, neem dan even contact met Fysio Delsink op om de mogelijkheden te bespreken.
Hoe wordt fysiotherapie vergoed

Industriële sportschool en Fysio
in Nijmegen, de BIezEN

Crossfit gym waar je kan fitnessen en high intensity workouts kan volgen zoals onze zaktraining, spartan workout en kickboksen.

×