fbpx

Yoga in Nijmegen: gratis proefles!

Yoga in Nijmegen! Train lichaam en geest met onze yoga lessen. Yogadocenten Tess en Joni laten jou de voordelen van yoga ervaren. Gratis proefles!

Yoga in Nijmegen

Wil jij yoga in Nijmegen doen, dan is Riverland Healthcentre de logische plek daarvoor. In ons complete sportcentrum krijg je Yin&Yang yogalessen van Tess of Joni. Zoals je hieronder zult lezen, is deze vorm van yoga geschikt voor alle niveaus. Bij Riverland in Nijmegen combineer je yoga met fitness of andere leuke groepslessen.

Wat is MyCircle
Hoe werkt Mycircle

De voordelen van yoga

In Nijmegen is yoga, net als in de rest van het land, enorm populair geworden. En dat is logisch als je kijkt naar de vele voordelen ervan. Er zijn dus veel verschillende soorten yoga met andere doeleinden.

Hieronder geven we je tien voordelen waarom yoga goed voor je lichaam is:

 • Je krijgt sterkere spieren Bij yoga balanceer je vooral op handen en voeten.
 • Je wordt elastischer 
 • Je wordt beweeglijker en de kans op blessures verkleint. 
 • Je krijgt een betere lichaamshouding 
 • Jouw postuur wordt rechter en gezonder. 
 • Jouw bloeddruk gaat omlaag 
 • Je verbetert je doorbloeding 
 • Je krijgt meer energie Yoga is sport

YIN&Yang yoga: LANGZAAM EN SNELLE bewegingen

De populaire yogastijl van dit moment is onze yin&yang yoga. Deze vorm van yoga staat ook wel bekend als Flow yoga. De overgang van de ene na de andere asana (houding) is namelijk heel vloeiend. Je gaat van intensieve bewegingen en rustige bewegingen. Vandaar ook de Yin&Yang.

De basis van een sessie is de verschillende houdingen. Dit is een serie van 12 asana’s die je achter elkaar uitvoert, waarbij jouw ademhaling het ritme aangeeft. Dit is de perfecte warming up omdat je er jouw rug mee strekt, jouw borst mee opent en jouw armen en benen mee opwarmt. Je bevordert er de energiestroming mee. Simpeler gezegd: je gaat je er gewoon enorm goed door voelen. Bij YIn&Yang wordt de afwisseling van snel en rustig, intensief of rustig regelmatig gebruikt voor ene goede balans zodat elke les weer anders is.

yoga in nijmegen (1440 × 630 px)

Voor alle niveaus

Yin&Yang yoga is er voor alle niveaus. Het idee is dat ieder zijn of haar eigen grenzen opzoekt. Voor een beginner die voorover buigt en de tenen nog niet kan aanraken liggen die grenzen natuurlijk ergens anders dan voor iemand die de handpalmen vlak op de vloer kan leggen. Een goede yogalerares (en die hebben we) zorgt ervoor dat iedereen zich welkom en comfortabel voelt in de les. En dat iedereen zijn grenzen opzoekt, om zo een stukje leniger en sterker te worden.

van beginner tot gevorderde (1440 × 630 px)

Gratis proefles yoga

In Nijmegen yoga doen? Dan ben je bij Riverland Healthcentre aan het juiste adres. Kom gerust een keer gratis meedoen. Zo ervaar je zelf hoe de yogalessen van Tess en Jonie zijn. Namasté!

Proefles Yoga

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Bij welke les wil je aansluiten?*
Je ontvangt een bevestiging per mail. Wij plannen je in bij de les op de dag die jouw voorkeur heeft. Mocht deze al vol zitten, dan nemen wij contact met je op om een geschikte datum te plannen. Mocht je vandaag een les willen volgen? Bel dan naar: 0857430429
DD slash MM slash JJJJ
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Yes, yoga van Tess!

Bij Riverland krijg je yoga van Tess. En dat is voor de deelnemers een verademing. Met haar frisse energie, gezonde gevoel voor humor en oprechte interesse in de medemens, weet zij iedereen naar een nieuw niveau te tillen. Ze legt elke pose duidelijk uit en onthult de trucs waarmee je net iets meer uit je lichaam haalt. Tess doet de poses voor, maar loopt waar nodig ook door de zaal om de houdingen te corrigeren. Want met de juiste techniek behaal je de beste resultaten. En aan het einde van een sessie lang zweten, kom je heerlijk tot rust tijdens de ontspannings-pose: savasana. Daarmee laat je de dagelijkse beslommeringen helemaal los en vind je de stilte in jezelf. Zalig.

wat is yoga (1440 × 630 px)

Reviews klanten

Teun RemyTeun Remy
20:13 28 Jul 22
I am very happy to be sporting at Riverland. They distinguish themselves from the average gym in Nijmegen because of their offer and the pleasant atmosphere. It is clear how much they value a sense of community.
Jawdat Abo AishJawdat Abo Aish
19:43 12 May 22
Very special gym, I love it ❤️
Makz KüstersMakz Küsters
20:23 10 Feb 22
The best!
Wonu OwoadeWonu Owoade
09:20 20 Jun 21
An amazing gym with really great Zumba lessons! They are professional, supportive and want you to achieve the best for your fitness goals. I recommend it for all those who wish to stay fit and get healthy!
Adnan AlomushAdnan Alomush
18:12 06 Apr 21
I have been to so far and highly recommended if you really want to work with your body.very friendly and professional staff, excellent support - both during the training to go, and a very nice relaxed atmosphere on the floor. Skilled trainers who know what they are doing and deliver good custom work.For me this is the first time I go to a gym and am very satisfied! The gym has a nice atmosphere and the space is pleasant. space is large and there is always present a trainer, trainers also have space to give you tips and technical guidance if they see that you can improve something. All in all I think I had a better first gym I can choose!Adnan Al Shbeal
Teun RemyTeun Remy
20:13 28 Jul 22
Ik ben erg blij dat ik bij Riverland sport. Ze onderscheiden zich van de gemiddelde sportschool in Nijmegen door hun aanbod en de prettige sfeer. Het is duidelijk hoeveel waarde ze hechten aan een community gevoel.
Lotje van UhmLotje van Uhm
14:54 31 Mar 22
Goede plek om te sporten. Divers aanbod. Ik ben met name naar de baby & fit geweest wat een hele fijne manier is om weer te starten na de bevalling. Met je kindje op het speelkleed of in de draagzak kun je een nog een hoop doen, gezellig samen met andere mama's. Hele betrokken begeleiding, echt een aanrader.
Nina FernandoNina Fernando
07:29 16 Oct 21
De eigenaren van Riverland hebben oog voor persoonsgerichte dienstverlening. Zij zijn vooruitstrevend, ik kijk uit naar de samenwerking!
Sjors HermansSjors Hermans
18:34 24 May 21
Goede gym met betrokken personeel!
JurrienJurrien
17:08 28 Apr 21
Goede Gym met fijne begeleiding. Persoonlijk contact met de werknemers is top en zorgt voor goede motivatie. De gym biedt ook veel extra trainingen aan.
Fijne gym waar de trainers je kennen en persoonlijke tips geven. Gevarieerd aanbod van fanatieke groepslessen. Verenigingssfeertje!
js_loader

Veelgestelde vragen over yoga:

In Nijmegen is yoga, net als in de rest van het land, enorm populair geworden. En dat is logisch als je kijkt naar de vele voordelen ervan. Er zijn dus veel verschillende soorten yoga met andere doeleinden.

Hieronder geven we je 10 veelgestelde vragen waarom yoga goed voor je lichaam is.

 • Krijg je sterkere spieren? Bij yoga balanceer je vooral op handen en voeten. Zo krijgen je rug, schouders, armen, benen en billen een flinke krachttraining. Hier krijg je een sterk lichaam van, wat goed van pas komt bij je dagelijkse bezigheden. En, niet onbelangrijk, je gaat er strakker van uitzien.
 • Word je elastischer? Eerst je spieren een krachttraining geven om ze vervolgens goed te rekken. Dat stretchen zorgt ervoor dat jouw spieren flexibeler worden. Ook hiervan profiteer je weer tijdens andere bezigheden.
 • Word je beweeglijker? De kans op blessures verkleint. Je rug wordt sterker Superbelangrijk. Want eigenlijk zitten we allemaal veel meer dan gezond voor ons is. De verschillende yogaposes zorgen ervoor dat je jouw rug goed buigt, strekt en draait. Zo worden je ruggewervels soepeler, worden je rugspieren sterker en blijft je rug gezonder.
 • Krijg je een betere lichaamshouding? Yoga helpt je bewust te worden van je lichaamshoudingen. Je beseft dat de hele dag zitten ongezond is en hebt tegelijkertijd de tools om daarvoor te compenseren.
 • Word je postuur rechter en gezonder? Je versterkt je botten Door houdingen langer vast te houden, zorg je ervoor dat je botten versterkt worden. Dit is ook interessant voor wie de effecten van osteoporose wil remmen.
 • Gaat mijn bloeddruk omlaag? Yoga vereist enige inspanning, maar aan het einde van de les maakt die plaats voor diepe ontspanning. De savasana-pose is daar het summum van. Dit is ook een goed moment om te mediteren; iets waar onze yoga-lerares je graag over informeert. Voor mensen met een hoge bloeddruk kan yoga wonderen doen.
 • Kan ik mijn doorbloeding verbeteren? Doordat je zoveel houdingen doet, krijgt je hele lichaam een training. En dat verbetert de bloedcirculatie weer. Zo maak je jouw lichaam als het ware wakker en kunnen zowel zuurstof als voedingsstoffen overal heen getransporteerd worden.
 • Krijg ik meer energie door Yoga? is sport, laten we dat voorop stellen. Je traint je hele lichaam en wordt flexibeler. Aan het einde van de klas kom je compleet tot rust. Aan de ene kant word je dus sterker en kun je beter tegen een stootje, en aan andere kant krijgen de dagelijkse beslommeringen minder vat op je. Je zult zien dat deze combinatie voor meer energie en enthousiasme bij je zorgt.

Industriële sportschool en Fysio
in Nijmegen, de BIezEN

Crossfit gym waar je kan fitnessen en high intensity workouts kan volgen zoals onze zaktraining, spartan workout en kickboksen.

×