fbpx

SPARTAN WORKOUT

De Spartan workout traint je hele lichaam. Het is een combinatie van kracht- en conditietraining. Dankzij de hoge intensiteit verbrand je verbrand je veel calorieën 

Spartan Workout Nijmegen

De Spartan workout is een keiharde training die de soldaten in de film 300 deden. Met deze training, die vrijwel overal kan worden gedaan, werd het fitnessniveau van de acteurs bepaald en opgekrikt.

Bij Riverland in Nijmegen trainen we verschillende heats en game modes waardoor geen enkele Spartan workout hetzelfde is. Klaar om de beste versie van jezelf te worden?

Gratis Proefles volgen? Klik hier.

Spartan Workout Nijmegen

Wat is een Spartan workout?

De Spartan workout is een intensieve workout die is geïnspireerd door de film 300. In dat verhaal waren de trainingsmogelijkheden van de Spartaanse soldaten beperkt. Ze moesten improviseren en dat deden ze door hun lichaamsgewicht en zware voorwerpen te gebruiken. Hierbij lag de focus vooral op de core, maar uiteraard werden rug, borst, armen en benen ook getraind.

De Spartan workout werd bij de opnames van de film gebruikt als een soort test om te zien of de acteurs klaar waren voor het witte doek. Deze trainingssessie bestaat uit verschillende oefeningen met een totaal van 300 herhalingen. Enkele hiervan zijn opdrukken, box jumps, optrekken en deadlifts. Bij Riverland voegen we daar elementen uit crossfit en fitness aan toe.

Idealiter voer je deze training drie keer per week uit, met minimaal één vrije dag tussen twee Spartan workouts in. Hoewel, als het aan ons ligt, ben je op die vrije dagen óók actief. Dan is een cardiotraining een goed idee. En af en toe een complete rustdag is ook belangrijk. Je spieren groeien namelijk alleen in de herstelfase.

Wat is een Spartan workout

De voordelen van een Spartan workout

De Spartan workout is een echte High Intensity Interval Training. Zo’n HIIT-training is vrijwel net zo effectief als een veel langere training waarbij je regelmatig pauzes neemt. Je combineert hierbij cardio- en krachttraining, wat van jou een topfitte allrounder maakt. Als je deze workout in een gemotiveerde groep met een enthousiaste trainer doet, profiteer je maximaal van de voordelen.

Je gaat er beter uitzien

We willen er allemaal beter uitzien. Ons goed voelen in zwemkleding. Kwijlend worden aangekeken op het strand. Oké, nu overdrijven we misschien, maar met de Spartan training is er geen ontkomen aan: je krijgt een strakker lijf met

Je verbrandt veel calorieën

Je lichaam moet hard werken, wat betekent dat je veel energie verbruikt en dus calorieën verbrandt. Niet alleen tijdens de workout, trouwens. Jouw afterburn werkt nog uren na de training in een hogere versnelling.

Goed voor hart en bloedvaten

Je hartslag gaat flink omhoog tijdens deze training. Je hart en bloedvaten moeten immers de nodige brandstof en zuurstof naar je spieren brengen. Ook je longen vergroten hun capaciteit. In feite draai je hiermee de klok van je lichaam terug en verleng je hiermee je levensduur.

Je wordt helderder en creatiever

Het effect van een Spartan workout op je hersenen moeten we niet onderschatten. De grote hoeveelheden zuurstof die je lichaam gebruikt en de vrijgekomen hormonen zorgen ervoor dat je concentratie en focus toenemen. Ook je creativiteit gaat weer stromen.

De voordelen van een Spartan workout

de spartan workout vindt plaats op

Dinsdag 18:30 – 19:30
Dinsdag 19:30 – 20:30
Donderdag 19:00 – 20:00
Zaterdag 10:00 – 11:00

Afspraak maken voor de Spartan workout

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Bij welke les wil je aansluiten?
Je ontvangt een bevestiging per mail. Wij plannen je in bij de les in op de dag die jouw voorkeur heeft. Mocht deze al vol zitten, dan nemen wij contact met je op om een geschikte datum te plannen. Mocht je vandaag een les willen volgen? Bel dan naar: 0857430429
DD dash MM dash JJJJ
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom trainen bij Riverland?

Bij Riverland Healthcentre train je op een inspirerende locatie: De Biezen 1 ademt een industriële retro-sfeer en ligt op een kort fietsritje van het centrum. Met de auto komen mag natuurlijk ook; aan de westzijde van het complex kun je vrij parkeren.

Eenmaal binnen word je warm onthaald en geniet je uitdagende lessen van enthousiaste, ervaren trainers. Je kunt bij ons de Spartan workouts ook prima met andere groepslessen of personal training combineren. Bekijk hier onze tarieven.

Waarom een groepsles

probeer ook onze andere groepstrainingen

In iedere training hebben we verschillende trainigsvormen. Van vechtsport tot dans en van lichaamsgewicht tot aan kettlebells.

Breakdance

Kom jouw talent ontdekken en leer coole moves onder begeleiding van bekende breakdancers.

Kickboksen jeugd

Conditietraining, even afstomen en ook nog eens boks- en traptechnieken aangeleerd krijgen. Welkom bij onze Kickboksen jeugd!

Reviews klanten

Teun RemyTeun Remy
20:13 28 Jul 22
I am very happy to be sporting at Riverland. They distinguish themselves from the average gym in Nijmegen because of their offer and the pleasant atmosphere. It is clear how much they value a sense of community.
Jawdat Abo AishJawdat Abo Aish
19:43 12 May 22
Very special gym, I love it ❤️
Makz KüstersMakz Küsters
20:23 10 Feb 22
The best!
Wonu OwoadeWonu Owoade
09:20 20 Jun 21
An amazing gym with really great Zumba lessons! They are professional, supportive and want you to achieve the best for your fitness goals. I recommend it for all those who wish to stay fit and get healthy!
Adnan AlomushAdnan Alomush
18:12 06 Apr 21
I have been to so far and highly recommended if you really want to work with your body.very friendly and professional staff, excellent support - both during the training to go, and a very nice relaxed atmosphere on the floor. Skilled trainers who know what they are doing and deliver good custom work.For me this is the first time I go to a gym and am very satisfied! The gym has a nice atmosphere and the space is pleasant. space is large and there is always present a trainer, trainers also have space to give you tips and technical guidance if they see that you can improve something. All in all I think I had a better first gym I can choose!Adnan Al Shbeal
Teun RemyTeun Remy
20:13 28 Jul 22
Ik ben erg blij dat ik bij Riverland sport. Ze onderscheiden zich van de gemiddelde sportschool in Nijmegen door hun aanbod en de prettige sfeer. Het is duidelijk hoeveel waarde ze hechten aan een community gevoel.
Lotje van UhmLotje van Uhm
14:54 31 Mar 22
Goede plek om te sporten. Divers aanbod. Ik ben met name naar de baby & fit geweest wat een hele fijne manier is om weer te starten na de bevalling. Met je kindje op het speelkleed of in de draagzak kun je een nog een hoop doen, gezellig samen met andere mama's. Hele betrokken begeleiding, echt een aanrader.
Nina FernandoNina Fernando
07:29 16 Oct 21
De eigenaren van Riverland hebben oog voor persoonsgerichte dienstverlening. Zij zijn vooruitstrevend, ik kijk uit naar de samenwerking!
Sjors HermansSjors Hermans
18:34 24 May 21
Goede gym met betrokken personeel!
JurrienJurrien
17:08 28 Apr 21
Goede Gym met fijne begeleiding. Persoonlijk contact met de werknemers is top en zorgt voor goede motivatie. De gym biedt ook veel extra trainingen aan.
Fijne gym waar de trainers je kennen en persoonlijke tips geven. Gevarieerd aanbod van fanatieke groepslessen. Verenigingssfeertje!
js_loader
×